Trabant aangereden door nationale trein

Een chauffeur van een Trabant is zaterdag om het leven gekomen na een aanrijding met een regionale trein in Süsel (district Ostholstein). Dat heeft de situatiedienst van de politie bevestigd. De route tussen Eutin en Bad Schwartau was voor een korte periode afgesloten.

Toen reddingswerkers arriveerden, zagen ze alleen een stilstaande trein en een volledig vernielde en vervormde Trabant in het groen naast het spoor liggen. Voor de chauffeur kwam alle hulp echter te laat – ze was al dood.

De circa 30 treinreizigers waren volgens een woordvoerder van de situatiedienst niet gewond bij het incident. “Er werd een transport voor ze geregeld.” Ze werden met de bus naar Eutin gebracht. Het was aanvankelijk onduidelijk hoe lang de route gesloten zou blijven, evenals de duur van de berging van de Trabant.

Geef een reactie