Rondleidingen bij Gedenkstätte Deutsche Teilung Marienborn

De Gedenkstätte Deutsche Teilung Marienborn biedt elke zondag twee rondleidingen aan. De rondleidingen vinden plaats om 11.30 uur en 14.30 uur.

Dit monument herinnert aan de paspoort- en douanecontroles aan de Duits-Duitse grens en aan de talrijke pogingen van burgers om uit de DDR te ontsnappen. Tijdens de rondleidingen van 90 minuten wordt de voormalige controlezone van de grensdoorlaatpost Marienborn bezocht. De oorspronkelijke controleplaatsen voor auto’s en vrachtwagens die de DDR binnenkwamen, vertellen verhalen van de ongeveer duizend werknemers van het Ministerie van Staatsveiligheid en de douaneadministratie. Het voormalige wisselkantoor van de Staatsbank van de DDR, dat ook op de route ligt, getuigt van de economische problemen van de DDR, en de commandantentoren van de grenstroepen zet aan tot nadenken over de verantwoordelijkheden van de grensbewaking.

De rondleidingen zijn gratis.

Aanmelden wordt wel gewaardeerd via +0049 39406 92090 of mail.

Geef een reactie