Een ontspannende online avond over DDR-muziek

Frank Schöbel, Nina Hagen, Renft, Wolf Biermann, Manfred Krug, Puhdys, Karat …. Kent u ze nog? Anja Fricke, tegenwoordig woonachtig in Nederland, is DDR-specialist en tekent voor de organisatie van een online-avond vol DDR-muziek op vrijdag 28 mei aanstaande.

Belangstellenden zijn van harte welkom bij een ontspannende online-avond over DDR-muziek. Men kan luisteren naar de bekende ‘schlagers’ en rock. Maar ook liederen die destijds verboden waren, komen langs. Tussen de liedjes door is er ruimte voor verhalen, herinneringen, ervaringen… Anja Fricke leidt aanwezigen als moderator door de avond heen als ‘Schallplattenaufleger’ (DJ).

Vrijdagavond 28 mei is er plek voor maximaal 30 deelnemers. Zo is er gelegenheid voor interactie. Inloop is vanaf 19.15 uur en het programma duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. De organisatie vraagt voor een passende financiële bijdrage. Dat kan bij de registratie. Men ontvangt na registratie een e-mail met de link (Microsoft Teams).

Als zelfstandig DDR-specialist verzorgt Anja Fricke gastlessen en colleges voor onderwijsinstellingen en volwassenonderwijs. En organiseert zij cultuurreizen naar de voormalige DDR. Daarbij gebruikt zij veel originele documenten en voorwerpen. Maar zij geeft mensen vooral een ervaring, zodat ze voelen hoe het destijds was. Onder andere door persoonlijke verhalen. Als cultuurwetenschapper behandelt zij uiteraard zowel de positieve als de duistere kanten van de DDR.

Aanmelden kan online.

Geef een reactie