Docu-drama over Transitstrecke F5

De Duitse omroep NDR is bezig met het realiseren van een docu-drama over de Transitstrecke F5, de weg die van Hamburg naar Berlijn ging.

Vorige week werden bij de Gedenkstätte Deutsche Teilung in Marienborn filmopnamen gemaakt. In het geval van de Duitse Democratische Republiek (DDR) waren er bijzondere voorschriften voor het transitverkeer tussen de Bondsrepubliek Duitsland en West-Berlijn over de Duits-Duitse grens, dat slechts over enkele vastgestelde transitwegen mocht plaatsvinden. De weg F5 was er één van.

Naast de set in Marienborn werd eerder al gefilmd in het Helmstedter Schützenhaus. In een filmopname voor NDR wordt een docu-drama gecreëerd met een aantal historisch nagespeelde scènes over de voormalige F5-doorvoerroute. Het filmen vond ook plaats in het district rondom Helmstedt.

Er komen nog meer opnamen, die zullen in de loop van de zomer plaatsvinden op de oorspronkelijke locaties rond de F5.

Het docu-drama van de auteur Ulf Thomas, geproduceerd door jumpmedientv GmbH in Egestorf, wordt opgevoerd door regisseur en co-auteur Torsten Wacker. Hubertus Meyer-Burckhardt zal de historische delen van de film hosten.

Acteurs zijn onder andere bekende Noord-Duitsers Wanda Perdelwitz, Sven Fricke, Josef Heynert, Nico König, Christian Aumer en vele anderen

“Het zal interessant zijn! We kijken allemaal uit naar het resultaat ”, aldus Klaus Brötzmann, voorzitter van het Helmstedter Schützenhaus, die hun huis en de open ruimte ter beschikking stelden.

De bedoeling is dat de docu-drama in de Herfst van dit jaar op TV te zien zal zijn.

Geef een reactie