Tijdelijke sluiting Gedenkstätte Deutsche Teilung Marienborn

De Gedenkstätte Deutsche Teilung Marienborn blijft voor bezoekers gesloten tot en met dinsdag 12 januari 2021.

De organisatie heeft het besluit genomen, in overeenstemming met het besluit van de deelstaatregering van Saksen-Anhalt om de coronapandemie in te dammen.

Eerder dit jaar werd gestart met een reeks renovatie- en onderhoudsmaatregelen in het voormalige dienstgebouw van de grensovergang Marienborn, nu het informatie- en documentatiecentrum. De reconstructie van het bezoekerscentrum werd voltooid voor de installatie van de nieuwe permanente tentoonstelling en de beglazing van het trappenhuis in overeenstemming met het conserveringsbesluit.

Vorige maand werd begonnen met de renovatie en uitbreiding van het toiletgebouw op de begane grond. De werkzaamheden aan de bezoekerstoiletten gaan door tot het voorjaar van 2021.

In het voormalige dienstgebouw waren de kantoren van de hoofden van de paspoortcontrole-eenheden (PKE) van het ministerie van staatsveiligheid (MfS), de douane en de DDR-grenstroepen gehuisvest. Er zijn ook andere werkruimtes. Op de begane grond zijn er kamers voor de DDR-expediteur Deutrans, het Rode Kruis en de douane.
De kantoren van het MfS bevinden zich op de eerste verdieping. Vanaf de jaren tachtig controleerden PKE-onderzoekers de passagiersgegevens die met een camera vanaf de incheckzones werden doorgegeven. ‘Uitvoerders van het onderzoek’ openen een inschrijving in het onderzoeksdossier of bevelen verder toezicht aan.

Geef een reactie