DDR-museum meest populaire bezienswaardigheid in Berlijn onder internationale toeristen

Eind september 2020 publiceerde de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme (GNTB) de resultaten van een online enquête over de 100 populairste reisbestemmingen voor internationale gasten in Duitsland. Het DDR-museum is er trots op dat het in Berlijn op de lijst van best beoordeelde bestemmingen staat en op de 47e plaats in de algemene ranglijst.

Volgens een persbericht van de GNTB namen tussen november 2019 en juli 2020 meer dan 13.000 mensen uit 50 landen deel aan het onderzoek voor de TOP 100-bestemmingen in Duitsland. Ondanks de Covid-19 pandemie en de daarmee gepaard gaande reisbeperkingen zijn potentiële internationale gasten geïnteresseerd in Duitsland als reisbestemming.

Het DDR-museum vierde haar veertiende verjaardag op 15 juli 2020 en ontvangt sinds 2012 jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers uit Berlijn, Duitsland en de hele wereld. Als een van de eerste musea in de stad heropende het begin mei haar deuren, nadat het zeven weken lang gesloten was in het kader van de beslissingen van de Berlijnse senaat in de strijd tegen de verspreiding van Covid-19. Sindsdien heeft het niet alleen de kleine speciale tentoonstelling ‘Palast der Republik’ geopend, maar ook de eerste twee delen van de collectietrilogie ‘DDR in Voorwerpen 1949-1990’ gepubliceerd, waarin de grootste museum DDR-collectie ter wereld wetenschappelijk wordt gepresenteerd.

Foto: DDR Museum Berlin 2020

Geef een reactie