Mauerland over Oost- en West

Nanda Ben Chaabane en Lorenz Christiaan Köhler zijn de initiators van een theatervoorstelling die ervaringen van Oost- en West-Duitsland samen brengt.

De première van ‘Mauerland’, zal zaterdag 3 oktober om 14.00 uur plaatsvinden bij de Gedenkstätte Deutsche Teilung Marienborn. Om 18.00 uur is er nog een voorstelling. Beide voorstellingen zullen in de open lucht plaatsvinden.

Nanda Ben Chaabane, actrice en mede-oprichtster van Drehbühne Berlin, vertelt in een kort interview hoe regisseren en acteren tegelijkertijd kan worden beleefd. Net als in “The Little Prince” in 2008, gaat Nanda Ben Chaabane graag in twee werelden. Meer dan 200.000 mensen hebben het toneelstuk ‘De kleine prins’ gezien sinds de première.

Ook in ‘Mauerland’ belichaamt ze enerzijds de rol van de ‘wijze clown’, anderzijds is ze backstage samen met Lorenz Christian Köhler. Nanda omschrijft deze verandering van taken als ‘uitputtend’. Toch geniet ze van de afwisseling en de dubbele ervaring.

Aangezien de voorstellingen door maximaal 150 personen tegelijk kunnen worden bijgewoond, wordt gevraagd vooraf te reserveren.

Foto: Jan Pauls

Geef een reactie