’30 jaar eenheid – waarom tikken Oost en West nog steeds verschillend?’

Zelfs 30 jaar na de Duitse eenwording, tikken Oost en West nog steeds verschillend. Economisch gezien haalt het Oosten zijn achterstand in, maar momenteel heeft geen enkele staat in de nieuwe deelstaten het niveau van de economische macht van het Westen bereikt.

Zelfs Oost-Duitse managers zijn nog steeds de uitzondering 30 jaar na de hereniging. Bovendien is het vertrouwen in de politiek minder uitgesproken in het Oosten dan in het Westen. Het huidige Eenheidsrapport van de deelstaten: ‘De politieke waardeovertuigingen’ in de nieuwe en oude deelstaten zijn een van de weinige gebieden waar nog een ander beeld te vinden is.

‘Wordt de levensreddende prestatie van de Oost-Duitsers in het Westen nog te weinig gewaardeerd, of zijn de Oost-Duitsers te lacherig? En zijn de verschillen tussen Oost en West een verrijking of een bedreiging voor de eenheid van het land?’

Sarah Oswald en Andreas Rausch bespreken dit onderwerp vanavond live met hun gasten in de Schinkelhalle van Potsdam vanaf 20.15 uur op rbb.

Geef een reactie