Laatste test-Trabant gevonden

De laatste test-Trabant is onlangs gevonden. De vereniging Intertrab die het voertuig nu in het bezit heeft, wil deze Trabant, inclusief de motor, die nooit in serie is geproduceerd, herstellen met werknemers van de voormalige Sachsenring.

De motor, een roterende zuigermotor, kwam nooit in productie. Het test-voertuig is hiermee uitgerust en werd onlangs per toeval ontdekt.

VEB Sachsenring wilde al in de jaren zestig met de Trabant 603 het viertakttijdperk beginnen. Speciaal hiervoor werden er licentierechten voor de draaizuigmotoren (KKM) gekocht bij NSU. Maar al een jaar later, in 1966, werd het project bij hogerhand stopgezet.

De nu gevonden test-Trabant zal door Intertrab en voormalige werknemers van de autofabriek worden hersteld.

Foto: Andreas Wohland

Geef een reactie