‘Trabi-tuning’ met 220 pk

Van de oorspronkelijke Trabant is op deze ‘Trabi RS’ niet veel meer over. Door de tuning is de ‘plastic krachtpatser’ veranderd in een echt race-karton. In de video toont de 220 pk sterke Trabi zijn ware karakter.

Niet alleen in Duitsland kent de Trabant, ooit gebouwd door VEB Sachsenring in Zwickau, vandaag de dag nog veel sympathisanten, ook geniet de Trabi op veel plaatsen tot ver buiten de grenzen van Europa een cultstatus. Zeker, de techniek van de Oosterse kleine auto was maar kort echt up-to-date, maar wat dat betreft kun je de auto, die miljoenen keren gebouwd is, zeker een handje helpen.

De Bulgaarse tuner Ko Konja heeft het interieur van een auto van een klant getransformeerd tot een trendy landschap van leer en alcantara; van het spaarzaam ingerichte originele interieur is geen spoor te bekennen. De conversie genaamd Trabant RS hoeft zich technisch ook niet te verbergen, want de tweetaktmotor is vervangen door een 220 pk sterke turbo-viercilinder uit de Fiat Coupé van bouwjaar 2000. Een Brembo-remsysteem achter moderne velgen – in kleur passend bij de buitenspiegels en het dak – zorgt ervoor dat de prestaties geweldig zijn.

Geef een reactie