Een Trabant als boot bestond ècht!

In die goede oude tijd, alweer ruim dertig jaar geleden, toen het Oostblok nog het Oostblok was en onder andere door ‘De Muur’ afgescheiden werd van het Vrije (…) Westen, knutselde men er onder andere in de voormalige DDR lustig op los. Het cult-symbool de Trabant was een een stukje DDR dat als vervoermiddel werd gebruikt, maar ook om te kamperen en zelfs… om mee te varen!

De overheid ging voor op de bevolking en dus bouwde men op staatswerven bootjes waarmee ‘het water’ werd gecontroleerd. De bemanning wilde dan ook graag ‘droog’ zitten, dat wil zeggen niet nat regenen, ondersneeuwen of beijzelen, geen wind, geen storm. En dus werden die bootjes voorzien van een kajuit. Was gewoon een kwestie van ‘Even Trabant bellen’ en daar kwamen de koetsjes… Probleem (…) aufgelöst! Het ziet eruit alsof de een of andere hobbyist het in elkaar geknutseld heeft. Niets is minder waar, op de staatswerven was dit gemeengoed!

Geef een reactie