Westers TV-programma in 1987 live uit de DDR

Het was een unicum te noemen, op 18 mei 1987 zond de West-Duitse TV-zender ZDF een live TV-programma uit vanuit de DDR. Het programma WISO, over economie in Duitsland pleitte in de jaren tachtig al voor een Duits-Duitse toenadering.

Het programma, dat nog steeds uitgezonden wordt, behandelt voornamelijk onderwerpen op het gebied van economie en sociaal beleid , voornamelijk vanuit het perspectief van consumenten, huurders, werknemers en gepensioneerden. De eerste letter van de onderwerpen Wi rtschaft en Zon ziales geven de naam missie.

De uitzending van 18 mei 1987, die live vanuit Neudorf in het Ertsgebergte, kwam, behandelde thema’s zoals de handel tussen de BRD en DDR, reistips voor Westerse mensen naar de DDR en het concern Textima.

De uitzending was het begin van meerdere live uitzendingen van de ZDF in de DDR.

Geef een reactie