BStU is op zoek naar aanwijzingen

In de archieven van de BStU zijn talloze foto’s en films te vinden die context, data of locatie missen. Daarom heeft de organisatie de hulp nodig van geïnteresseerden.

In de serie ‘Spurensuche‘ zet de BStU foto’s en filmsequenties, die tot nu toe niet konden worden toegewezen, online met een korte beschrijving. Als mensen meer informatie hebben, zoals de datum van toelating, de getoonde locatie of het auteurschap, kan men BsTU hiervan op de hoogte stellen.

De archivarissen zullen de informatie graag opvolgen en, indien nodig, de documenten aanvullen met informatie die eerder ontbrak. Op deze manier kan men ervoor zorgen dat archieven uit de Stasi- erfenis kunnen worden gebruikt.

Als belangstellenden materiaal vindt in de ‘zoek naar aanwijzingen-hoek’ die door de Stasi van DDR-burgers zijn gestolen, kan men contact opnemen. Als blijkt dat men daadwerkelijk een legale vorige eigenaar is, krijgt men deze documenten terug.

Geef een reactie