Boekpresentatie De Stasi en de regeringen van de Bondsrepubliek

De historicus en journalist Heribert Schwan presenteert vrijdag 13 maart zijn nieuwe publicatie ‘Spionnen in het centrum van de macht. Wie die Stasi alle Regierungen seit Adenauer bespitzelt hat.’ De auteur presenteert een grotendeels onbekend, opwindend hoofdstuk in de Duits-Duitse geschiedenis. De toegang tot het evenement is gratis.

Heribert Schwan ging intensief in op de geschiedenis van het ministerie van Staatsveiligheid van de DDR. Voor de publicatie verwerkte hij meer dan 70.000 pagina’s Stasi-bestanden om de omvang van DDR-spionage in het Westen te begrijpen. Günther Guillaume was slechts het topje van de ijsberg. Er waren duizenden Stasi-spionnen die berichtten vanuit het ‘operatiegebied BRD’. Schwan laat zien hoe de Stasi zich richtte op al het toppersoneel van Bonn, inclusief de kanselier, van Konrad Adenauer tot Helmut Kohl.

De auteur is de biograaf van Helmut Kohl en heeft talloze boeken geschreven, waaronder verschillende bestsellers.

De boekpresentatie is in Leipzig en is een samenwerking van het Documentatie- en Informatiecentrum (DIZ) Torgau | Stiftung Sächsische Gedenkstätten en het Stasi-Unterlagen-Archiv Leipzigs.

De presentatie vindt vrijdag 13 maart plaats om 19.30 uur in de Außenstelle Leipzig Des Bstu, aan de Dittrichring 24 in 04109 Leipzig.

Geef een antwoord