De DDR en de Stasi als thema in de school

Wat was de Stasi? Hoe werkte het en hoe vervulde het zijn rol als ‘algemeen controle- en preventieorgaan’ van de SED? En wat is de relevantie van het omgaan met het onderwerp voor jongeren vandaag? Het BStU Stasi-Unterlagen-Archiv heeft een lespakket samengesteld voor scholieren en organiseert een bijeenkomst om dit aan geïnteresseerden te presenteren.

Op woensdag 4 maart van 14.00 tot 16.30 uur is men welkom bij de Bundesbeauftragte für die Stasi-Unterlagen in het Kurhaus Bad Hersfeld, Am Kurpark 10 in Bad Hersfeld. Aanmelden kan online tot en met 27 februari.

Tijdens een rondleiding door een speciale tentoonstelling ontvangen de deelnemers informatie over de methoden en speciale kenmerken van de Stasi. Met behulp van geselecteerd educatief materiaal als voorbeeld, zal men suggesties doen voor hoe mensen in het onderwijs op een interessante en goed onderbouwde manier in de klas met het onderwerp kunnen omgaan. Daarnaast presenteren ze de diverse mogelijkheden voor schoolgroepen in het voormalige Stasi-hoofdkantoor in Berlijn-Lichtenberg.

Geef een reactie