Grote schade na brand in DDR Militairmuseum

Er is zondag 2 februari brand geweest in Technik-Museum Pütnitz. Talloze uniformen uit de DDR en de Sovjetunie zijn hierbij vernietigd.

Een brand veroorzaakte veel schade, in het Technik-Museum Pütnitz bij Ribnitz-Damgarten. Een woordvoerder van de politie in Neubrandenburg zei, dat een clublid rond het middaguur de brand in een van de tentoonstellingshallen had gemeld. Verschillende uniformen, documenten en andere delen van de tentoonstelling, die doen denken aan de voormalige militaire geschiedenis maar ook vliegtuigeenheden van het Nationale Volksleger van de DDR en het Rode Leger, zijn vernietigd. De schade wordt geschat op 10.000 euro.

Tachtig brandweerlieden uit Ribnitz-Damgarten, Klockenhagen en Dierhagen warenaanwezig en konden de brand blussen voordat verdere zalen en tentoonstellingen werden vernietigd. Volgens de eerste onderzoeken zou een technisch defect de brand hebben veroorzaakt. Vóór 1990 was Pütnitz onder andere een groot militair vliegveld.

Geef een antwoord