Piet Pruttel is meester in het organiseren van DDR-evenementen

Piet en Marijke van Leeuwen hebben al menig DDR-evenement georganiseerd. “Onder de naam Piet Pruttel doen we dit. Naast de zelf georganiseerde evenementen zijn we ook vaak te vinden bij dit soort evenementen in binnen- en buitenland”, zo vertelt Piet van Leeuwen.

In 2003 is het echtpaar van Leeuwen gestart. “Tot nu toe hebben we tien maal de Holland West Rit georganiseerd. Dit is een rit met nostalgische Oost-Europese voertuigen waar een kampeerweekend aan gekoppeld is”, zo vervolgt van Leeuwen. Tevens hebben beiden enkele koffiekletsen en technische dagen georganiseerd en hebben ze met anderen ook Oost-Europa dagen op hun naam staan.

“De DDR en alles wat er achter het IJzeren Gordijn heeft plaatsgevonden, heeft altijd onze interesse gehad”, aldus Piet van Leeuwen. Op de georganiseerde evenementen kwam van alles voorbij. “Zo waren er ook speedboten, bromfietsen en motorfietsen bij onze Oost-Europa Dagen in Aalsmeer en Dalfsen. In Aalsmeer hadden we twee bloemenkassen van ruim 1600m2 ter beschikking. Toen we nog in Rijsenhout (bij Schiphol, red.) woonden, hadden we een grote garage achter ons huis waar we tijdens kampeerweekenden, technische dagen en koffiekletsen gebruik van konden maken. Ook had ik daar een onderdelenmagazijn van voornamelijk gebruikte Framo/Barkas, Wartburg en Trabant onderdelen en hielp mensen hun oldtimer te repareren en restaureren”, aldus een enthousiaste Piet van Leeuwen.

Het echtpaar verhuisde in 2015 naar Steenwjksmoer nabij Coevorden in Drenthe. “Hierdoor moest ik afscheid nemen van een aantal auto’s, drie motorfietsen en een vrachtwagenlading onderdelen”, aldus Piet. Momenteel heeft van Leeuwen nog wel een Trabant kombi, een Framo/Barkas en Moskvich 407 over. “Dat wil ik graag een poosje zo houden”, aldus Piet van Leeuwen.

Van Leeuwen werd in 2016 gestrikt door de Russische Klassiekers club. De vraag was of hij jaarlijks weer een rit wilde organiseren. “En zodoende is er nu tweemaal per jaar een rit voor de 2 Takt Tuffers in mei alsook in oktober voor de RKCN”, aldus van Leeuwen.

Op aandringen van een paar Trabantvrienden is het echtpaar van Leeuwen in 2018 gestart met de aangepaste versie van de rit, namelijk de Holland Oost Rit voor de DDR club 2Takt Tuffers waar alle van achter het IJzeren Gordijn afkomstige voertuigen met hun bestuurders welkom zijn. Ditmaal wederom met een kampeermogelijkheid en een gezellige barbecue.”

Online worden door Piet en zijn echtgenote verhalen en foto’s bijgehouden. “We hopen dit nog lang te blijven doen”, zo besluit een gepassioneerde Piet van Leeuwen.

Geef een reactie