‘Im Osten Geboren’ is nieuw Ostalgie-lied

Jongeren in de DDR hadden vooral te maken met heel veel echt goede muziek. Frank Wedler uit Dessau-Roßlau schreef er een lied over dat wellicht een cult kan worden. De titel: ‘Im Osten Geboren.’

De Puhdys? Dat is cult. Silly? Silly? Dat is altijd goed. Karat? Dat is tijdloos mooi! En Frank Wedler? Daar hebben we nog nooit van gehoord! De meeste mensen zullen dat zeggen, maar dat kan veranderen. Frank ‘Hardy’ Wedler (1965) uit Dessau-Roßlau is een muzikant uit Saksen-Anhalt met vooral liefde voor Ostrock. Over zijn nieuwe single ‘Im Osten Geboren’ zegt hij: ‘Ik wilde Ostrock op een monument zetten omdat ons verleden niet altijd slecht was. Daar hoef je je niet voor te schamen.’ Wedler spreekt vanuit het hart van veel mensen.

Het lied gaat over alle Oosterse bands die mensen in de tijd van de DDR graag hoorden en vandaag de dag nog steeds graag horen. Frank Wedler citeert slim veel Ostrock-hits in het nummer. “Je moet het nummer meerdere keren horen om iedereen op te merken. Maar het gaat vooral om je eigen jeugd in de DDR. Dingen die je graag wilt onthouden”, zo vertelt de zanger.

“Mijn jeugd was gemakkelijk”, vertelt Wedler vandaag, zelfs als hij aanvankelijk geen professionele muzikant kon worden. Hij vervulde deze droom na de wende. Blijkbaar met succes. “Ik krijg elke dag veel e-mails waarin mensen me bedanken. Bedankt voor het schrijven van dit lied. Het is geweldig”, zegt Wedler.

Geef een reactie