David Hasselhof heeft een zwak voor de Trabant

De Amerikaanse zanger David Hasselhoff heeft toegegeven dat hij fan is van de klassieke Oost-Duitse Trabant. Het voertuig, dat symbool stond voor de communistische samenleving ziet de Baywitch- en Knight Rider-ster als een grappige auto. “Ik wou dat ik er eentje op mijn oprit had”, aldus Hasselhof.

Hij was een tijd geleden in Berlijn waar hij uitgedaagd werd om een ​​draai van 180 graden in de auto te maken, niet bekend om zijn eenvoudige bediening. De Hoff – die een zwart T-shirt droeg met zijn bijnaam eroverheen geschreven in witte letters – zei dat het hem met succes was gelukt.

Tijdens de video-opname reden meer dan 10 kleurrijke Trabi’s, zoals de auto’s liefkozend genoemd worden de Rathaus-brug op die naar het stadhuis leidt. De zanger zelf liep te voet de brug op.

De automobilisten toeterden Hasselhoffs hit ‘Looking For Freedom’, die hij enthousiast mee neuriede.

Een paar weken na de val van de Berlijnse muur in 1989 zong The Hoff hetzelfde lied op het oudejaarsfeest bij de historische Brandenburger Tor. Het nummer stond acht weken bovenaan de Duitse hitlijsten.

Hasselhof vertelde dat de betekenis van het lied dat hem populair maakte in 1989 hem nog niet helemaal duidelijk was.

Foto: Getty Images

Geef een antwoord