Marktwaarde Oost-Europese oldtimers verdubbeld

De marktwaarde van Oost-Europese oldtimer auto’s is de afgelopen tien jaar gemiddeld verdubbeld. Dit is het resultaat van de evaluatie van een willekeurige steekproef van gegevens van de klassieke auto-experts van ‘Classic Data’ door het MDR-tijdschrift ‘Umschau’. De auto-experts onderzochten 28 van de belangrijkste modellen die tussen 1945 en 1990 in het Oostblok werden gebouwd. Er werd ook rekening gehouden met de staat van onderhoud van de voertuigen.

In de hoogste waardegroep van de onderzochte voertuigen staat onder andere de tweedeurs DDR coupé ‘Wartburg 311/1000’ (waarde: 34.500 euro in goede staat). Het meest waardevolle ‘Trabant’-model in de studie is de ‘Ur-Trabi”\’ P50, die werd gebouwd tot 1962. In goede staat is hij 8.700 euro waard.

Geef een reactie