Nieuwe cheffin bij Cottbusser Menschenrechtszentrum

Heide Schinowsky (45) uit Jänschwalde is zaterdag 25 juni gekozen tot nieuwe directeur van het Mensenrechtencentrum Cottbus (MRZ). Na twaalf jaar vervangt ze Sylvia Wahling (60), die terugkeert naar haar Griekse thuisland Corfu. De MRZ is een vereniging waarin de voormalige politieke gevangenen van de penitentiaire inrichting sinds 2007 de handen ineen hebben geslagen. De vereniging organiseert zich ook in de Oekraïne hulp.

Schinowsky is sinds 2000 lid van Bündnis 90/Die Grünen. Ze is getrouwd en woont met haar man en dochter in Jänschwalde. Van 2014 tot 2019 was ze lid van het Brandenburgse deelstaatparlement. Heide Schinowsky was woordvoerster van het energie- en economisch beleid van de parlementaire fractie in het Brandenburgse staatsparlement.

Geef een reactie