Grote parade door Zwickau: 500 Trabants rijden dit weekend door Zwickau

Trabi-vrienden en nostalgici komen van 17 t/m 19 juni weer aan hun trekken! Op de 20e Internationalen Trabantfahrer Treffen (ITT) in Zwickau staan ​​sterke punten op de agenda. Ook de Trabi-parade is weer terug.

Op het terrein van de voormalige VEB Sachsenring II vindt dit jaar de 20e editie van de bijeenkomst van tweetaktfans uit maar liefst elf verschillende landen plaats. Organisatoren zijn onder meer het August Horch Museum, de vereniging ‘International Trabant Register’ en de Zwickau Motorsport Club.

Ook dit jaar worden er weer een groot aantal Trabis en oldtimers verwacht op de ITT: “We verwachten dit jaar zo’n 500 Trabis, met zo’n 200 Trabis die zondag deelnemen aan de Trabi Live Parade”, zegt Wolfgang Kießling (67), de clubvoorzitter.

De Trabi Live Parade vindt plaats op 19 juni van 10.30 uur tot 12.00 uur. Het startpunt is het August Horch Museum. Daarna gaat het langs culturele steden als het Gert-Fröbe-Haus, het West Sachsen Stadion en de Zwickau kunstcollecties. Het einde van de parade van DDR-cultauto’s is de Mauritius-brouwerij.

Geef een reactie