Trabant total loss bij ongeval in Grimma

Er komen steeds minder Trabant-voertuigen. Naast persoonlijk leed is het des te triester wanneer een Trabi onherstelbaar is. Dit was dinsdagmiddag 10 mei het geval in Grimma toen omstreeks 17.00 uur een ongeval plaats vond.

Een BMW reed op de Bahnhofstrasse met de bedoeling linksaf te slaan in de Gabelsberger Strasse. De bestuurder lette niet op een naderende Trabant op de Bahnhofstrasse, waardoor de twee voertuigen op het kruispunt heftig met elkaar in botsing kwamen.

De medewerkers van de vrijwillige brandweer van Grimma, reddingsdiensten en politie spoedden zich naar de plaats van het ongeval. In overleg met de reddingsdienst is met hydraulisch reddingsmaterieel van de brandweer de Trabi-chauffeur zo voorzichtig mogelijk uit het voertuig bevrijd. Hiervoor werd onder andere het dak afgesneden.

De chauffeur van Trabi werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval raakte ook de BMW-bestuurder lichtgewond. De politie doet nu onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Het oversteekgebied van de Gabelsberger Straße/Bahnhofstraße was tijdens de reddingsmaatregelen en het ongevalsonderzoek volledig afgesloten.

Foto: Sören Müller

Geef een reactie