TV-Tip: Soundtrack van de Koude Oorlog

Vanavond om 20.20 uur zal op NPO2 het programma ‘Soundtrack van de Koud Oorlog’ worden uitgezonden. Verhalenverteller en muziekkenner Leo Blokhuis neemt je, samen met Ruben Hein en Ellen ten Damme, vanuit een voormalige straaljagerhangar op Vliegbasis Soesterberg mee op een spannende muzikale reis van de Koude Oorlog.

De bom viel gelukkig nooit, maar de Koude Oorlog leidde wel tot een muzikale explosie. Grote hits als ’99 Luftballons’, ‘Nikita‘ en ‘Wind of Change’ komen voorbij. De Koude Oorlog was decennialang de inspiratiebron voor grootheden als David Bowie, The Beatles, Bob Dylan. Ook Nederlandse bands als Doe Maar en Toontje Lager toonden zich maatschappijkritisch. Protestsongs als ‘De Bom’ en ‘Over de Muur‘ behoren tot ons collectief geheugen.

De uitzending start om 20.20 uur.

Geef een reactie