Udo Lindenberg ‘rockt’ in het Oosten

Minder dan twee maanden na de val van de Muur begint de eerste DDR-tournee van Udo Lindenberg op 6 januari 1990 in Suhl. Als de rockzanger zijn Thüringse publiek begroet met ‘Hallo Suhl!’, kent het gejuich in de ‘Stadthalle der Freundschaft’ geen grenzen. Een film hierover, gemaakt 25 jaar na dit concert, is opnieuw in de belangstelling gekomen.

In Suhl kwamen 3.000 fans om de ‘paniekrocker’ in levende lijve te zin. Velen hebben tranen in hun ogen van vreugde. Ze hebben jaren op dit moment gewacht. Voor hen waren deze concerten als een roes – een droom die uitkwam.

25 jaar na zijn legendarische optreden in Suhl, trok Udo Lindenberg voor een film in 2014 opnieuw naar het kleine Thüringse stadje. Hij wilde twee fans ontmoeten die hij toen had ontmoet: “Ik wilde de jongens weer zien, de experts, de paniek-experts van toen”.

De film is online (in Duitsland) nogmaals te zien.

Geef een reactie