Zonder Rusland geen vrede in Europa

Afgelopen week kwamen er ruim 120 belangstellenden in Ziegenhals naar de herdenking van de 135ste geboortedag van Ernst Thälmann. “Zonder Rusland zal er nooit vrede zijn in Europa”, aldus één van de sprekers, Egon Krenz.

Ernst Thälmann was de leider van de Kommunistische Partei Deutschlands (KPD) tijdens de Weimarrepubliek.

Voormalig DDR-boegbeeld Egon Krenz sprak zich uit ‘voor een Duitsland waar alleen vrede uit voortkomt!’ en maakt duidelijk: “Zonder Rusland zal er geen vrede zijn in Europa!” In die zin veroordeelt Egon Krenz de vazaligheid van de Duitse regering ten opzichte van de Verenigde Staten onder Biden en het feit dat de Bondsdag geen herdenking plant rond de 80ste verjaardag van de invasie in de Sovjet-Unie. Egon Krenz’ besluit met de woorden: “Laten we Thälmann eren door trouw te blijven aan onszelf!”

Geef een reactie