Limburgs DDR Museum ontvangt bijdrage van Rabo Club Support

Het DDR Museum Limburg heeft vanuit de Rabo Club Support actie €481,09 ontvangen. “Met dit bedrag kunnen we leuke acties ondernemen zoals de DDR foto expositie die nu nog gaande is in het multicultureel centrum ‘De Grous’ in Stein”, aldus Jack Bervoets van het museum in Stein.

In totaal was er €800.000,00 vanuit de Rabobank Zuid-Limburg Oost en de Rabobank Zuid-Limburg West te verdelen in het lokale verenigingsleven. “Oost en West was ook in de tijd van de DDR een belangrijke kreet, dat komt in de naam van beide banken die het organiseren ook terug”, aldus Bervoets lachend op de woordspeling. Vele stemmende leden maakten hun keuze uit de in totaal 1.587 deelnemende verenigingen en stichtingen.

“Dit jaar waren maar liefst 103.365 stemmen afkomstig uit Zuid-Limburg; een regio waar het verenigingsleven van oudsher een belangrijke plek inneemt in de samenleving”, aldus een woordvoerder van de betreffende Rabobanken.

Het DDR Museum is momenteel vanwege de corona pandemie gesloten, maar Jack Bervoets hoopt op betere tijden. “We hopen dat op 1 april 2021 de deuren weer geopend mogen worden!”

Foto: DDR Museum Limburg

Geef een reactie