Monumentendag in Berlijn gaat ondanks Corona gewoon door

De Open Monumentendag gaat ondanks corona dit jaar gewoon door in de Duitse hoofdstad. Op 12 en 13 september zal in Berlijn het thema ‘Denk mal nachhaltig (duurzaam, red)’ zijn.

Ruim 260 deelnemers hebben middels een speciaal draaiboek de mogelijkheid gecreëerd om deze activiteit doorgang te laten vinden. Monumentale poorten en deuren zullen geopend worden waarbij het wel van belang is dat bezoekers afstand houden, en mondkapjes dragen. Ook is registratie van persoonsgegevens verplicht.

Voor de liefhebbers van monumenten die de Open Monumentendag dit jaar liever thuis meemaken, zijn er digitale aanbiedingen.

Het motto ‘Denk duurzaam’ is dit jaar een zeer actueel onderwerp. Het is duidelijk voor alle erfgoedbeheerders – het behoud van het erfgoed is en was altijd al duurzaam. Het behoud van hulpbronnen, het vermijden van afval, het behoud van open en groene ruimten, energetische renovatie, hergebruik of later gebruik dragen allemaal hun steentje bij aan de bescherming van het klimaat. Last but not least bewaren we bijna vergeten ambachtelijke technieken en de verhalen en sporen van de stad, die steeds sneller lijkt te groeien.

Aangezien het programma op korte termijn kan worden gewijzigd, is alles onder voorbehoud. Vooraf online controleren of zaken al dan niet doorgaan wordt dan ook aangeraden.

Foto: LDA Archief

Geef een antwoord