Breng een vakantie in DDR-stijl door

Direct achter de duinen in het Duitse Bakenberg staan ​​13 bungalows in het bos. Ze zijn wit geverfd. Het gebouw doet denken aan het bedrijfsvakantiekamp in het DDR-tijdperk, toen vakantieplaatsen aan de Oostzee zeldzaam waren. Het behoorde ooit toe aan de VEB Rationalisierung Gera. Na de Wende lag het gebied braak, totdat een ondernemer het ontdekte. Vandaag de dag kan men er een vakantie in Ostalgische tijden doorbrengen.

Als een plek die in de tijd heeft stilgestaan, trotseert het voormalige bungalowdorp van een VEB (staatsbedrijf) de veranderingen met succes. Zelfs ruim 30 jaar na de val van de Berlijnse Muur. Het eenvoudige interieur van de bungalows, die verspreid zijn over de Betriebsferienlager Gera, is nagenoeg geheel in originele staat van de DDR uit 1986. Er is geen stromend water, televisie, wifi of een luxe badkamer. De inrichting van de bungalows heeft de smaakrevolutie onbeschadigd overleefd. Het roept herinneringen op aan de zomervakantie in de DDR.

Zelfs de gerechten komen deels uit de DDR. Net zo nieuw als het sanitair- en douchegebouw met een centraal watertoevoerpunt dat in 2017 volledig is gerenoveerd, zijn in elke bungalow de matrassen, dekbedden, kussens, dubbele kookplaat, waterkoker, radio en koffiezetapparaat vernieuwd. Naast liefhebbers van Ostalgie en DDR, is dit ook een mooie plek voor natuurliefhebbers.

Geef een reactie