Vakantie-podcast: Berlijn – het verhaal achter de Muur introductie

Op 9 november 1989 ging de Berlijnse Muur open. Dertig jaar later lijkt die muur een relict uit het verleden. Maar de gevolgen van dat breukmoment in 1989 zijn nog altijd voelbaar. Gedurende de vakantieperiode is op deze website een podcast-serie te volgen over Berlijn en de gebeurtenissen vanaf de Tweede Wereldoorlog. Elke zondag in juli zal er een aflevering worden gelanceerd.

Schrijver Piet de Moor en Klara-eindredacteur Karen Billiet gaan op pad in Berlijn en praten met Berlijners over hun leven voor en na 1989. Piet de Moor bezoekt Berlijn sinds 1973 en vestigde zich er definitief in 2010. Hij schreef over de stad het boek ‘Berlijn, leven in een gespleten stad’.

Karen Billiet groeide op na de Val van de Muur en leerde Berlijn kennen als herenigde stad. Ze woonde er kort en meert er nog meermaals per jaar aan.

Presentatie: Karen Billiet & Piet de Moor
Productie: Rolly Smeets, Annick Lesage & Karen Billiet
Foto: Klara

zondag 05.07: Deel 1
zondag 12.07: Deel 2
zondag 19.07: Deel 3
zondag 26.07: Deel 4

Geef een reactie