Inbouwkast viceminister van Staatsveiligheid gered van de sloop

Het Berlijnse DDR Museum is een nieuwe schat rijker. De collectie is sinds deze week uitgebreid met de ingebouwde garderobekast van de viceminister van Staatsveiligheid en hoofd HVA van de MfS. Uit zijn voormalige kantoor in de Ruschestraße, wat momenteel verbouwd wordt is de kast door vrijwilligers van het museum gehaald.

Het collectieteam van het Berlijnse DDR Museum heeft woensdag 27 mei de afbouw van de hulpstukken afgemaakt. Vanaf de achtste verdieping moest telkens met de trap gelopen worden, een mooie inspanning voor de vrijwilligers, die elk 2.560 stappen hiervoor moesten maken. Aangezien het gebouw in de Ruschestraße gerenoveerd wordt, wilde men de kast wegdoen, maar het team van het DDR Museum was tijdig op de hoogte en heeft het kostbare meubelstuk van de vernietiging gered.

Foto’s: DDR Museum Berlin

Geef een antwoord