IFA motorconstructie heeft toekomst in India gevonden

“De constructie van de dieselmotor van Nordhausen is verdwenen, maar de traditie blijft bestaan”, zegt Otto Brandt, al lange tijd operationeel directeur bij VEB IFA Motorenwerke. Een geschenk van India aan het IFA-museum vestigt sinds maandag de aandacht op dit feit: een zescilindermotor die de daar gevestigde Kirloskar Oil Engines Limited-onderneming nog steeds vervaardigt op basis van de bouwdocumenten uit Nordhausen.

Vrienden van de vereniging, Hans-Georg Franke (links op de foto) en Otto Brandt, de DDR-bedrijfsleider bij de IFA-machinefabriek, zijn erg blij met het geschenk uit India.

IFA (Industrieverband Fahrzeugbau) was de overkoepelende organisatie van de Oost-Duitse motor- en auto-industrie. Onder de naam IFA werden in de DDR zowel personenauto’s, vrachtauto’s, landbouwvoertuigen als motorfietsen en (brom-)fietsen geproduceerd.

Foto: Kristin Müller

Geef een antwoord