De zomer van 1988: Hoe de sterren rockmuziek in de DDR brachten

Superstar-concerten in Oost-Berlijn? Meer dan één jaar voor de val van de muur, een scenario dat moeilijk te bedenken is voor veel Oost-Duitse rock- en popfans. Maar plotseling, binnen enkele maanden, schudden de topsterren handen. Depeche Mode en Bryan Adams, Joe Cocker en James Brown – ze spelen allemaal voor honderdduizenden enthousiaste toeschouwers in de DDR tussen maart en juli 1988. Bruce Springsteen en de E-Street-band gaven zelfs hun grootste solo-concert tot nu toe op 19 juli 1988, op de wielerbaan Weissensee, voor meer dan 160.000 mensen.

‘Mein Sommer 88 – Wie die Stars die DDR rockten’ is gewijd aan deze spannende tijd in een vermakelijke mix van documentaire en fictie-elementen. Drie zeer speciale muziekfans leiden door de film: ‘Locke’ (Moritz Jahn) en zijn vrienden Stefan (Philip Wiegratz) en Maren (Helene Doppler) hebben in 1988 daadwerkelijk een bezoek gebracht aan alle supersterconcerten in de DDR. Als enthousiaste documentaires van hun tijd namen ze hun voorbereidingen voor de concerten met Springsteen, Cocker & Co. op smalle film op – protocol van een rock-n-roll-geladen zomer in het oosten, waarin er meer dan muziek in de lucht was, in één keer alles leek mogelijk.

Geef een reactie