Uit oppositiecirkels in Moskou is bekend dat regimecriticus Grigorenko’s verblijf in een psychiatrisch ziekenhuis sinds 1969 met nog eens zes maanden is verlengd.

Drie jonge Armeniërs die ter dood zijn veroordeeld na een bomaanslag op de metro van Moskou; Sacharov beschouwt hen als onschuldig.

De verklaring van de dag ervoor dat het Hongaarse politieke bureau-lid Imre Pozsgay de gebeurtenissen van 1956 als een ‘volksopstand’ moet beschouwen, is een positieve verrassing voor het grote publiek.

Negen dagen na de onopgeloste moord op Stefan Niedzielak wordt een Poolse priester weer dood gevonden. Oppositie-aalmoezenier Suchowolec stikte in een vuur in zijn pastorie.

Leden van de Friedenskirche Leipzig-Gohlis vragen goedkeuring aan voor een stille mars op de verjaardag van de moord op de Scholl-broers en zussen, die ze intrekken onder druk van de … Lees meer

Polen vraagt ​​het lidmaatschap van de Raad van Europa aan.

Michail Gorbatsjov verklaart aan de pers uit dat ‘de eenwording van Duitsers door niemand in twijfel wordt getrokken.’

Hervatting van het telefoonverkeer tussen Oost- en West-Berlijn dat sinds 1952 is onderbroken.

“Neues Deutschland” klaagt dat West-Duitse journalisten kort voor de opening van de Olympische Winterspelen in Sapporo, Japan, Oost-Duitse atleten zouden provoceren met ‘schandelijke vragen’.

Syrië wordt uitgeroepen tot Democratische Socialistische Volksrepubliek.