Ex-DDR-baas Krenz tekent portret van Karl Marx voor Die Linke

De veiling van het schilderij van het voormalige Malchin-kopstuk Kurt Wachsmuth, een karikatuur van Karl Marx, dat sinds 2009 het kiesdistrictkantoor van Peter Ritter sierde, heeft een bedrag van 450 euro opgeleverd. Het schilderij heeft de handtekening van ex DDR-baas Egon Krenz. Het was een nek-aan-nek race tot het einde van de campagne. Het hoogste bod kwam uiteindelijk van de leden van de fractie van Die Linke in de gemeenteraad van Malchin. “Ik ben blij dat het schilderij in de woonplaats van de kunstenaar zal blijven en ik wil hem daarvoor hartelijk danken”, aldus Peter Ritter. Zoals aangekondigd, zal de opbrengst naar de donatierekening van de stad Stavenhagen gaan voor de door de overstromingen getroffen zusterstad Werdohl.

Ook de afgevaardigden en deskundigen van de fractie Die Linke in de gemeenteraad van Reuterstadt, alsmede hun gasten op de recente fractievergadering, hebben aan deze hulpactie gedoneerd. Deze inzameling leverde een bedrag van 200 euro op. “We hopen dat deze steun een beetje kan helpen in onze zusterstad en zouden blij zijn als meer inwoners van de Reuterstadt de oproep tot donaties van burgemeester Guzu en stadspresident Salewski zouden volgen”, vertelt Ritter.

Foto: Thomas Koch

Geef een reactie