Voorzitter Commissie voor Cultuur en Media bezoekt Stasi-centrale

De voorzitter van de Commissie voor Cultuur en Media Katrin Budde (SPD) bracht op 14 september een bezoek aan het Hoofdkwartier van de voormalige Stasi, de huidige Campus voor Democratie. Tijdens een gezamenlijke tour met federaal commissaris Roland Jahn maakte ze kennis met het werk van de verschillende zaken.

De achtergrond van het bezoek was kijken naar de koers die het kabinet als laatste heeft gekozen voor de toekomst van het archief van de Stasi.

Tijdens haar bezoek bezichtigde Budde onder meer de openluchttentoonstelling ‘Revolution und Mauerfall’ van de Robert Havemann Stichting, de tentoonstelling ‘Einblick ins Geheime’ over het grote archief van de Stasi en het Stasi Museum met de tentoonstelling ‘Staatssicherheit in der SED-Diktatur.’

Tijdens een bezoek aan de opslag- en archiefruimten van het archief van de Stasi legde Jahn het werk van de medewerkers in het archief uit. Ze was ook geïnteresseerd in het samenwerkingsproject met het Hohenschönhausen Memorial als onderdeel van het onderzoeksnetwerk ‘Landschaften der Verfolging’. In “Huis 1”, het voormalige kantoor van Stasi-minister Mielke, bezocht Katrin Budde de tentoonstelling en het kantoor van de Vereniging van Slachtoffersverenigingen die daar gevestigd zijn.

Geef een antwoord