DDR Thema-middag in Hilversum

Het DDR-Museum organiseert op 19 november samen met Beeld & Geluid een thema-middag waarin de media, muziek en het geschreven woord centraal staan, in en over DDR. In het bijzondere gebouw van het archief/museum van Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum.

Het programma is volledig Nederlands gesproken (maar Duits gezongen).
Toegang: € 19,50 per persoon. Tickets vooraf bestellen bij Beeld & Geluid. Wees er tijdig bij. Er is geen kaartverkoop aan de zaal.
Extra optie: combineren met een bezoek aan het museum Beeld & Geluid met een korting van 25% op de toegangsprijs van het museum.

Programma DDR themamiddag:
13.30u Inloop, met koffie en thee en verkoop van boeken en DDR-items
Kleine DDR-autoshow bij de entree
14.00u Opening door Eppo van Nispen en Friso de Zeeuw
14.05u Presentatie Eppo van Nispen, met videofragmenten uit het archief over het leven in de DDR en berichtgeving over de DDR
14.30u Hanco Jürgens (wetenschappelijk medewerker Duitsland Instituut en publicist) vertelt over de dynamiek in de jaren tachtig en de rol van media daarin.
15.55u Combo Die Trabis brengt drie hits uit de DDR ten gehore
15.15u Pauze; verkoop van boeken en DDR-items
15.45u Anja Fricke (afkomstig uit de DDR) vertelt met welk lesmateriaal en rituelen leerlingen op school tot goede socialistische burgers werden gekneed.
16.05u Guus Gonggrijp werkte van 1983 tot 1990 in Dresden als eindredacteur van de Nederlandse uitgave van het propagandablad DDR-Revue. Na een introductie, leest Guus Gonggrijp enkele columns voor uit zijn boekje Munitiefabriek voor de vrede.
16.25u Friso de Zeeuw geeft een presentatie over het dagelijks werk in de DDR, aan hand van Brigadebücher, bedrijfsdagboeken over het arbeidzame leven.
17.00u Die Trabis laten nog een keer het geluid van de DDR horen.
17.30u Afsluiting programma en napraten met een drankje. Verkoop van boeken en DDR-items.
18.00u Einde

Geef een reactie