Oostblokbijeenkomst op het vliegveld in Neuhardenberg

Pure nostalgie naar het Oosten: op de oldtimerbeurs in Neuhardenberg werd afgelopen weekend een indrukwekkende verscheidenheid aan voertuigen uit de DDR en het hele Oostblok gepresenteerd.

Ruim 500 voertuigen uit het voormalige Oostblok waren naar deze vierde Oostblokbijeenkomst op het terrein van de luchthaven Neuhardenberg gekomen, zaterdag 16 september. De bijeenkomst werd gezamenlijk georganiseerd door de Strausberg online retailer ‘Erichs Erben’ en het Neuhardenberg Airfield Museum, dat ook het museumfestival vierde.

“Het duurde slechts 14 dagen voordat alle 450 parkeerplaatsen gereserveerd waren”, meldt Frank Trepke van ‘Erichs Erben’. “Met de parkeerplaatsen die wij zelf als organisatoren gebruiken, waren er iets meer dan 500 voertuigen aanwezig”, voegt hij er trots aan toe. “Dit betekent dat fans van Oostblokvoertuigen nog in grote getalen aanwezig zijn”, zegt Trepke.

De belangrijkste tentoongestelde voorwerpen waren originele personenauto’s, bromfietsen en historische racewagens uit het Oostblok. “Bovendien waren er dit jaar meer tuningvoertuigen te bewonderen”, aldus organisator Frank Trepke. “Bij eerdere bijeenkomsten was dit aantal niet zo hoog.” Hij keek erg op naar een deelnemer uit Engeland die graag alleen op reis wilde in zijn Trabant.

Geef een reactie