Nieuwkomers winnen derde Trabi Rally in Stadtroda

Afgelopen zterdag vond de derde ‘Meister Meyer’ Trabi Rally plaats, waar de kleine oosterse legendes door het district Saale-Holzland tuften en rookten. Het wedstrijdparcours strekte zich uit over 130 kilometer en voerde de deelnemers van Stadtroda via Kahla naar Leuchtenburg.

Van daaruit gingen de deelnemers verder naar Hummelshain, Neustadt en uiteindelijk via de valleidorpen naar Renthendorf voordat ze aan de terugreis begonnen. In totaal namen ongeveer 40 teams deel aan deze uitdaging met hun DDR-voertuigen (Trabant, Wartburg, Dacia, Polski Fiat).

Een bekende DDR-racelegende, Monika Petzold uit Berlijn, de laatste DDR-vicekampioen rallyrijden, was ook van de partij. Samen met haar co-piloot, de voormalige Stadtroda-dierenarts Dr. Volker Lamp, vocht ze voor een plek op het erepodium. Het was uiteindelijk niet genoeg voor het duo, maar ze eindigden wel op een respectabele zevende plaats in het algemeen klassement.

Geheel verrassend behaalden rallynieuwkomers Stefan Henning en Frank Schällert uit Erfurt echter de overwinning in hun lichtblauwe Trabant 601 uit 1987.

Twee andere Trabis bereikten ook het winnaarspodium. Jan Kohler en Andreas Neufert behaalden de tweede plaats, terwijl Dirk Pfeiffer en Falko Riemann de derde plaats behaalden. Het Jena Trabi-team Dr. Monique Kribus en Lars Dörfler misten ternauwernood het winnaarspodium, slechts 0,2 punten scheidden hen van de derde plaats.

“De rally verliep opnieuw zonder problemen of incidenten en werd door alle deelnemers met veel applaus geprezen”, aldus hoofdorganisator Dieter ‘Meister’ Meyer, tevreden over het succesvolle resultaat van het evenement.

Geef een reactie