In memoriam: DDR-reporterlegende Heinz Florian Oertel

Hij begeleidde 17 Olympische Spelen en acht World Cups. Nu is DDR-sportcommentator Heinz Florian Oertel op 95-jarige leeftijd in Berlijn overleden.

In december vorig jaar vierde hij zijn 95ste verjaardag, nu is de bekende DDR- sportjournalist Heinz Florian Oertel overleden. Zoals de krant Bild woensdag meldde, stierf de commentatorlegende op 27 maart in het bijzijn van zijn gezin in Berlijn-Schönholz.

Van 1949 tot 1991 werkte Oertel voor de DDR-radio, waar de inwoner van Cottbus uitgroeide tot een van de meest populaire sportcommentatoren van het land, voornamelijk vanwege zijn gedetailleerde kennis en zijn emotionele verslaggeving. In totaal rapporteerde Oertel over 17 Olympische Spelen en acht Wereldbekers.

Naast zijn werk als sportcommentator werkte Oertel ook als moderator van televisieprogramma’s zoals ‘Ein Kessel Buntes’ en presenteerde hij ook radio- en televisieprogramma’s zoals ‘He, he, he – Sport an der Spree’, ‘Schlager eines Große Stadt’ en ‘Portret via de telefoon’. In de DDR werd Oertel 17 keer verkozen tot tv-favoriet van het jaar.

Geef een reactie