Linkse autonomisten kondigen acties aan op 1 mei in Kreuzberg

Ondanks de aanhoudende coronapandemie willen linkse en radicaal-linkse groeperingen op 1 mei weer demonstreren in Berlijn-Kreuzberg. Het doel is om aan te sluiten bij de acties van 1 mei vorig jaar, zo blijkt uit oproepen op internet.

1 mei 2020 ‘bracht veel verrassingen met zich mee’, staat daar. ‘Begin mei 2021 belooft iets speciaals te worden.’ Autonome groepen nodigen daarom uit ‘om op onvoorspelbare wijze de straten te bevolken’. Het gaat om een ​​openbare bijeenkomst met beschermende maskers. Concrete plannen zijn nog niet aangekondigd.

Er is nog geen demonstratie geregistreerd bij de politie voor de avond van 1 mei. De organisatoren van de traditionele zogenaamde ‘Revolutionaire Meidagdemonstratie’ hadden dat de afgelopen jaren niet gedaan.

Het grote Kreuzberg straatfestival ‘Myfest’, dat vroeger tienduizenden bezoekers trok, werd dit jaar weer afgelast. De DGB wil een bijeenkomst houden bij de Brandenburger Tor, maar moet met 2.000 deelnemers beduidend kleiner zijn dan voorheen.

Vorig jaar waren er ondanks het Corona-verbod op avondbijeenkomsten in Kreuzberg duizenden mensen op pad. Ten eerste demonstreerden leden van de linkse scene op verschillende plaatsen. Later stonden duizenden toeschouwers samen op straat te drinken en te feesten. De politie slaagde er niet in de menigte uiteen te drijven. 18 politieagenten raakten gewond bij handgemeen en door het gooien van flessen.

De politie heeft gedurende de dag de identiteit van meer dan 300 mensen vastgesteld. Naast een demonstratie tegen de Corona-eisen werd een ZDF-camerateam aangevallen door een groep gemaskerde mensen.

Geef een reactie