Online lezing over de DDR

Op zondag 21 juni 2020 om 11.00 uur zendt het Museum van de 20e Eeuw rechtstreeks een lezing over de DDR uit. In het kader van de tentoonstelling ‘De Tastbare DDR’ vertelt Friso de Zeeuw over het dagelijks leven in voormalig Oost-Duitsland. Twee geplande en uitverkochte lezingen konden in maart geen doorgang vinden vanwege de Corona-crisis, maar nu kan een ieder de lezing via Facebook (en later ook Youtube) volgen.

Friso de Zeeuw vertelt bij deze digitale lezing over de DDR, met een accent op het wonen en werken van de gewone mensen. Foto’s en afbeeldingen van voorwerpen uit De Zeeuws collectie illustreren de lezing rijkelijk. Hij laat zien dat in het communistische Duitsland, met grauwheid, schaarste en Stasi, ook ruimte was voor vrolijkheid en gemeenschapszin. Vermelding van opmerkelijke details maken extra boeiend.

Tijdens de DDR-lezing kunnen kijkers via Facebook vragen stellen die direct na de lezing in de uitzending worden beantwoord. Wie de smaak te pakken heeft, kan het boek De tastbare DDR aanschaffen, of de tentoonstelling (verlengd t/m 30 augustus 2020) in het museum bezoeken.

De lezing is onderdeel van M-TV (Museum-TV), een Corona-initiatief van het Museum van de 20e Eeuw. De reguliere uitzending van M-TV, live vanuit het Museum van de 20e Eeuw, is iedere vrijdag vanaf 17.00 uur te volgen via Facebook.

Geef een reactie