Oud benzinestation Berlijn-Treptow vervalt steeds verder

Het staat er al sinds de jaren dertig, maar is de laatste jaren steeds meer in verval gekomen: Het oude benzinestation in de wijk Treptow, langs de Sonnenallee in Berlijn.

Rond de val van de Muur was het tankstation nog in vol bedrijf, daarna is het snel afgestoten. Als je goed kijkt, zie je de kleur-restanten van de Minol-keten die er in de DDR-tijd huisvestte.

Het Minol werd in de jaren zestig gemoderniseerd en kreeg de opvallende rode en gele strepen. Het bijzondere van het tankstation in de Sonnenallee was de ligging direct naast een binnengrensovergang, de bekende kruising ‘Sonnenallee’.

Het tankstation was bereikbaar vanuit het stadsdeel Berlijn-Oost en werd ook goedgekeurd voor ‘buitenlanders’. Vanaf 1968 stond het tankstation onder leiding van Ulrich Pusch. De laatste vermelding in het telefoonboek (Oost-Berlijn) dateert van 1988. Door de nog enigszins zichtbare paars-gele kleur op de dakrand van het tankstation blijft de aanname dat het tankstation tot begin jaren negentig nog in bedrijf was.

Het oude tankstation staat er vervallen bij. Dit komt door het feit dat het een federaal eigendom is en dat het district geen opties heeft om op te treden. Het gebied van het tankstation is vervuild, oude tanks zitten nog in de grond. Een verbouwing of constructie is erg duur voor de koper, vandaar dat het er op deze wijze nog steeds staat.

Geef een reactie