Twee personen verongelukken in een Trabant

De twee inzittenden van een Trabant zijn woensdag 8 april 2020 omgekomen bij een ongeval tussen Bracht en Rosenthal.

Het tragische ongeval vond plaats omstreeks 16.05 uur op rijksweg 3077 tussen Bracht en Rosenthal. Een 61-jarige reed met haar Skoda richting Rosenthal. Daarachter stond de Trabant met twee personen. Vanuit de tegenovergestelde richting kwamen een fietser en een Fiat-camper aan, bestuurd door een 65-jarige man.

Volgens getuigen heeft de chauffeur van de camper de fietser ingehaald. De tegemoetkomende Skoda-chauffeur zag het inhaalproces en remde.

De 76-jarige Trabant-chauffeur merkte de remmanoeuvre duidelijk te laat op en sloeg linksaf de tegenoverliggende rijstrook op. Hij raakte eerst de achterkant van de Skoda aan en botste vervolgens frontaal tegen de tegemoetkomende camper. Hij en de 70-jarige passagier van de Trabant raakten dodelijk gewond.

De inzittenden van de camper kwamen met lichte verwondingen naar het ziekenhuis. Twee andere deelnemers bleven extern ongedeerd, maar werden uit voorzorg naar een kliniek gebracht voor onderzoek.

De plaats van het ongeval werd vervolgens tot 20.30 uur volledig geblokkeerd voor de brandweer en onderzoekspolitie. Naast de politie en hulpdiensten werden ook de brandweerkorpsen in Gemünden, Rosenthal, Bracht en Rauschenberg gealarmeerd.

Om het verloop van het ongeval te verduidelijken, heeft het parket in Marburg opdracht gegeven tot het raadplegen van een deskundige en het in beslag nemen van de betrokken voertuigen.

Getuigen die zich nog niet hebben gemeld, kunnen telefonisch contact opnemen met het politiebureau Stadtallendorf (06428-93050).

Geef een antwoord