Nieuw: Lijst met automerken

Nadat op deze website een uitvoerige bibliotheek van films over zaken die zich achter het IJzeren Gordijn afspeelden werd gepubliceerd, staan vanaf heden vele automerken die actief waren tot 1989 online.

“Er was nergens een lijst met beschrijvingen van automerken die achter het IJzeren Gordijn geproduceerd werden”, zo vertelt geschiedenisconnaisseur Pieter Janssen van de site IJzeren Gordijn. “Je vindt op plekken wel sommige merken of beschrijvingen van gedeelten, maar een complete lijst was er nog niet”, zo vervolgt hij.

De lijst is nog niet compleet. “Er zijn achter het IJzeren Gordijn veel initiatieven geweest om automobielen te realiseren, maar de meest bekende merken hebben we nu al online staan”, aldus Janssen.

De geschiedenisconnaisseur laat weten dat aanvullingen altijd welkom zijn.

Geef een reactie