Trabants, Wartburgs en Barkasses reden van Schwerin naar Dütschow

De boerderij van Holger Gierk in Dütschow was afgelopen zaterdag het doel van een excursie door zijn clubcollega’s van IG-Wartburg-Trabant-Barkas. Ze hielden hun 38e bijeenkomst in Schwerin.

Afgelopen zaterdag namen ongeveer 40 bezoekers van buitenaf deel aan een ‘IG Wartburg – Trabant – Barkas’ -reis van Schwerin naar Dütschow. De club werd in 1985 opgericht door een handvol DDR-autoliefhebbers in Sundern, Sauerland, waaronder Holger Gierk. De clubleden van vandaag kwamen bijeen in Schwerin voor hun 38e bijeenkomst.

In Dütschow was de verzameling historische DDR-voertuigen van clublid Holger Gierk hun doel. Tegelijkertijd nodigde hij mensen uit voor een ‘open dag’ en lokte ook veel dorpsbewoners naar de groene weide.

Op het uitgestrekte terrein van Holger Gierk waren zo’n 60 oldtimers te bewonderen. In de toekomst wil hij zijn collectie tentoonstellen in een museum in een oude schuur op zijn boerderij.

Geef een reactie