Campus-openluchtbioscoop weer op Stasi-centrale

Van dinsdag 9 augustus tot en met zaterdag 3 september 2022 is de binnenplaats van de Berlijnse ‘Stasi-Zentrale. Campus für Demokratie’ deze zomer ook een openluchtlocatie: de campusbioscoop presenteert vier weken lang films over de DDR – het verleden, de staatsveiligheid, het archief en de verkenning. Het programma biedt documentaires op dinsdag en speelfilms op donderdag. Op zaterdag gaat de filmselectie over een ‘dialoog tussen generaties’.

Alle films zijn geproduceerd na 1989 en gaan over repressie, revolutie of het verwerken van het verleden. Ze wekken herinneringen op of bieden ruimte voor vragen van jongeren. Op de historische locatie, voor het decor van het voormalige kantoor van Stasi-minister Mielke, kan gesproken worden over de actualiteit van vroeger.

De avondvertoning begint met korte films of materiaal uit het Stasi documentenarchief. Na afloop is er gelegenheid om van gedachten te wisselen met filmmakers, experts en hedendaagse getuigen. Daarnaast is er een gevarieerd ondersteunend programma met tentoonstellingen, rondleidingen over het thema van de avond en een film- en workshopaanbod voor kinderen (zaterdag). Gedetailleerde informatie is te vinden op de respectievelijke data-pagina.

Toegang is gratis. Registratie is niet vereist.

Het programma is online te vinden.

Geef een reactie