Website ‘Tijdgetuigen DDR’ vernieuwd

Sinds een paar dagen is de website www.zeitzeugenbuero.de in een modern design en met nieuwe functies uitgevoerd. Extra trefwoorden maken het gemakkelijker om te zoeken in de meer dan 370 hedendaagse getuigen in heel Duitsland. De resultaten worden duidelijk weergegeven op een interactieve kaart en de hele site is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Aan de hand van persoonlijke ervaringen met 40 jaar DDR-geschiedenis, de Vreedzame Revolutie en de Duitse eenheid, alsmede met de periode van transformatie, krijgen vooral jongere mensen een levendig inzicht in de recente hedendaagse geschiedenis.

De portaalsite biedt ook een uitgebreide collectie themadossiers over hedendaagse geschiedenis en onderwijsmodules die gratis kunnen worden gedownload. Deze helpen aan te sluiten bij het huidige leerplan en vergemakkelijken de inleiding tot het onderwerp.

Geef een reactie