Langer en duurder: Zo verloopt de verbouwing in de voormalige Stasi-gevangenis in Chemnitz

In de voormalige Stasi-gevangenis op de Kaßberg in Chemnitz vorderen de zaken – maar het nieuwe monument zal later klaar zijn en duurder zijn dan gepland.

Het casco van de voormalige gevangenisvleugel ‘Huis 2’ is bijna klaar. Hier zaten politieke gevangenen die voor losgeld waren bestemd om naar de Bondsrepubliek Duitsland te gaan.

De Saksische minister van Cultuur Barbara Klepsch (56, CDU) bracht maandag een bezoek aan de bouwplaats met het bestuur van de Stiftung Sächsische Gedenkstätten. De staat had onlangs de oorspronkelijke financiering van 3,8 miljoen euro van de federale, deelstaat- en stadsregeringen met tien procent verhoogd.

Jürgen Renz (47), voorzitter van de Vereins Lern- und Gedenkort Kaßberg-Gefängnis: “Ook de ontwikkelingen in de bouwsector zijn niet aan ons voorbijgegaan. Met dit budget proberen we nu zoveel mogelijk te realiseren. Verwarming en een lift worden binnenkort geïnstalleerd. We willen in de eerste helft van 2023 openen.”

Geef een reactie