Verloren gewaande foto’s bouw Berlijnse Muur tentoongesteld

Decennia lang was er bij mensen weet van foto’s die in 1961 tijdens de bouw van de Berlijnse Muur genomen waren, maar verloren waren gegaan. Tenminste dat veronderstelde men.

De negatieven van de verloren gewaande foto’s van fotograaf Don McCullin werden op een bijzondere wijze in 2010 gevonden, en worden momenteel in Berlijn tentoongesteld in ‘The Wall – Das Museum am Leipziger Platz‘.

Sir Donald (Don) McCullin (Noord-Londen, 9 oktober 1935) is een Britse fotograaf, vooral bekend van zijn oorlogsfoto’s. Hij begon met fotografie tijdens zijn diensttijd bij de RAF en begon zijn carrière in 1959. Hij maakte reportages in de belangrijkste conflictgebieden: Berlijn, Vietnam, Afghanistan, Beiroet en El Salvador, waar hij zwaar gewond werd. In 1978 maakte hij ook een fotoreportage over de armoede in Engeland.

Geef een reactie